Onkos täällä kilttejä ihmisiä?


Fujitsun Pukkikin vaati päästä bloggaamaan. Olipa harvinaisen vaikea panna kaverille hanttiin! Ensinnäkin: nyt on kaikkien oltava hyvin, hyvin kiltisti. Toiseksi: hän antoi ymmärtää puhuvansa kohtalaisen laajoin valtuuksin. Menköön nyt siis tämän kerran.

Fujitsun Pukki

Fujitsun Pukki

”Terveisiä Fuji-tunturilta. Avasimme sinne juuri uuden pilvitehtaan. Se on sinänsä olennaista, koska joulu on globaali ilmiö ja hyvinkin tarkkaan rajattu sesonkipalvelu. Sitä pitää pystyä toimittamaan luotettavasti kaikkialle maailmaan hetkellisesti ja suurina annoksina, tasaisesta laadusta tinkimättä.

Aika paljon on muuten tullut pukille toiveita tänä syksynä! Olisiko tämä pursuileva toiveidentynnyri nyt sitten jonkinlainen kansakunnan toiveikkuusbarometri?

Yksi kovaäänisimmistä toiveista on tullut jo aikaa päivää Fujitsusta. Toimitusjohtaja Yrjänä Ahto on suorastaan vaatinut uutta hankintalakia tai ainakin järkeä julkisiin hankintoihin. Minusta hyvin kohtuullinen toive, vaikken juristi tai kansanedustaja olekaan. Kaipa olisi hyvä, jos järki voittaisi näissäkin asioissa ja myös Suomen kansa hyötyisi julkisista hankinnoista tai ainakin välttyisi virheiltä, jotka maksetaan keidenkäs muiden kuin suomalaisten pussista.

Seksikkäitä Android-puhelimia on tietysti kaivattu Patja-palvelun piiriin. No minäpä ylitän odotukset ja laitan saman tien tulemaan myös iPhone- ja iPad-tuen. Varmaankin jonkinlainen universaali i-tuki tulee olemaan ensi vuoden hittilahja, jos pukki sen verran saa spekuloida…

Julkishallinnolle on pyydetty uutta tietohallintojohtajaa… itse asiassa vaadittu… Mutta hetkinen, mitenkäs tämä nyt tuntuu niin tutulta? Ai niin, tämähän ehti mennä Raimo Sailakselle jo kesällä. Kröhöm, tuli tehtyä siinä muutama päivä hommia kesken kesäloman, koska asia oli tärkeä.

Minä muuten pidän nykyisin pilvisyydestä. Ja pilvestä haluan saada ennen kaikkea kunnollisen videoneuvottelupalvelun, jotta tämä ainainen reissaaminen vähenisi. Kun ei ole luntakaan, reen jalakset iskevät kipinää ja siinä on suurpalon vaara. Sinänsä ekotehokkailla poroillakin on kuulkaa niin kovat päästöt, ettei touhu todellakaan ole kovin Greeniä. Lisäksi Muori valittaa jatkuvasti, miten kallista on laadukas, vähähiilihydraattinen jäkälä.

Minulta on myös toivottu katastrofin kestäviä kapasiteettipalveluja… Jaahas, tämähän olikin Rehnin Ollilta. Puollan tätä toivetta. Asiallinen kaveri se Rehn ja hankalassa paikassa tasapainottelemassa siellä EU:n ytimessä. Laitan hänelle myös menemään voimia.

Tänä jouluna on ensimmäistä kertaa toivottu virtuaalilahjoja. Niitä, joita ei voi haistaa eikä maistaa eikä käännellä rukkasissaan. Citrixiä ja VDI:itä ja mitä lienevätkään ubiikkeja juttuja. Jos suuntaus jatkuu, pukin videoneuvottelupalvelu puoltaa tosiaan paikkaansa ja Joulupukki pystyy jouluaattona toivottamaan Hyvää joulua globaalisti, mutta ollen kaikkialla läsnä. 3D-tulostin hoitelee loput.

Kreikasta on muuten tullut kovasti toiveita pukille – Pukki puhuu kreikkaa aika hyvin juu. Lähinnä helleenit toivovat rahaa ja lisää tonttuja valtaan. Se on kyllä kohtalainen haaste pukille, vaikka hyvää tahtoa riittääkin. Näillä koroilla en pysty lupaamaan mitään.

Ja vielä jos saan omalta osaltani mainita yhden toivomuksen, niin se viimevuotinen kinkku-sushi saa nyt jäädä väliin.

Minä muuten olen ollut keskimäärin kiltti, koska asiakastyytyväisyyteni on vuodesta toiseen pysytellyt kiitettävänä.”

 

Fujitsun Pukki on kotoisin Fuji-tunturilta eikä hän kilpaile oikean Joulupukin kanssa, vaan toimii tarvittaessa tämän avattarena

JULKAISTU ALUN PERIN TALOUSELÄMÄN KUMPPANIBLOGISSA 20.12.2011