Viisi tapaa puhkaista itsetyytyväisyyden kupla


Eihän meillä ole mitään hätää, koska olemme markkinajohtaja. Älä korjaa sitä, jos se ei ole rikki. Hyvin menee, mutta menköön! Hyviä neuvoja vai mantroja, joita toistamalla tuho on väistämätön?

Mikko Laaksonen, Senior Development Manager

Mikko Laaksonen, Senior Development Manager

Toyota, HP, Nokia, Kodak, amerikkalainen autoteollisuus, rahoitusmarkkinat, globaali talous… Markkinajohtajien ja kokonaisten markkinoiden viimeaikaisista kompasteluista riittää esimerkkejä. Nyt jännitämme, pysyykö Apple kuluttajaelektroniikan kilpajuoksun kärjessä vai käykö ylpeys lankeemuksen edellä.

Jälkikäteen on aina helppo viisastella, mutta osaisimmeko me oikeasti toimia kaukaa viisaasti?

Miksi menestys sokeuttaa?

Koska se tuo mielihyvää.

Menestyksestä tulee hurmos, joka tuntuu lämpimältä, kuin pumpulissa kohoaisi kohti taivasta, muiden kuolevaisten yläpuolelle. Urheilussa menestys kiteytyy voitonhurmokseen. Liiketoiminnassa tulosta tehdään pidemmällä ajalla, mutta voittavan tiimin euforia on samankaltainen.

Terve tyytyväisyys omaan tai organisaation suoritukseen kääntyy helposti ensin itsetyytyväisyydeksi ja sitten laiskuudeksi. Uskotaan, että oman itsen, tiimin tai organisaation erinomaisuus voi kannatella yhä useampia kompromisseja. Aletaan tehdä asioita rutiinilla, ei palavasti. Hyväksytään, että läksyt jäävät joskus vähemmälle. Hyväksytään, että työpäivä loppuu hieman aikaisemmin. Tappio harmittaa, mutta ei välitetä siitä, koska seuraava voittohan on aivan nurkan takana.

Menestys aiheuttaa pahimmillaan itsetyytyväisyyden kuplan, joka eristää ja siten estää terveen kilpailuasetelman aiheuttaman kehittymisen.

Miten itsetyytyväisyyttä voi torjua? Tässä viisi koeteltua neuvoa, jotka toimivat erikseen ja yhdessä, työssä ja urheilussa:

  1. Treenit ja kotiläksyt pitää tehdä kunnolla, jos haluaa tuloksia. Älä huijaa treenatessa – varsinkaan itseäsi. Oikotiet onneen ovat itsepetosta.
  2. Karsi turha puuhastelu ja keskity oikeisiin asioihin. Kun keskityt tekemään vain olennaiset asiat kunnolla ja suunnitelmallisesti, pääset myös hyviin tuloksiin.
  3. Laatu ennen määrää. Varmista, että sinulla on tarpeeksi aikaa ja resursseja tuottaa laadukkainta jälkeä, johon pystyt. Vältä ylikuntoa.
  4. Kysy esimieheltä ja tiimikaverilta, mitä hän näkee, kun katsoo työsi jälkeä.
  5. Ja lopuksi käsi sydämelle: Oletko aidosti ylpeä siitä, mitä teet?

 

Mikko Laaksonen työskentelee Fujitsun Tulevaisuustoimistossa vastuullaan viestintäpalvelut

Julkaistu alun perin Talouselämän kumppaniblogissa 31.1.2012