Suosittelen parinvaihtoa


blogi_pasi_tanssii3Aloitimme vaimoni kanssa tanssiharjoitukset noin vuosi sitten. Minun aloitteestani. Tai, no oikeastaan tyttäreni Aino osti meille kymmenen kerran sarjalipun tamperelaiseen Tanssis-tanssikouluun. ”Iskä, älä hannaa vastaan. Äiti ilostuu varmasti – ja toivottavasti sinäkin.”

Ja niinhän vaimoni ilostuikin. Ja pikkuhiljaa minäkin. Nyt olen jo ihan tanssifriikki. Tosin, lajivalikoima ja kuviovalikoima ovat vielä melkoisen suppeat.

Aloitimme lavatanssien alkeista. Sitten lavatanssien alkeisjatko. Sitten jiven ja fuskun alkeet. Sitten lavatanssien jatkokurssi. Nyt helmikuussa päättyi jiven ja fuskun jatkokurssi A, ja heti sen perään on nyt menossa jatkokurssi B.

On voimaannuttavaa huomata, että

  • tällä iällä (yli 50-v) voi oikeasti vielä innostua jostain täysin uudesta
  • tällä iällä voi vielä oppia vaikka mitä, kunhan motivaatio on kohdallaan
  • viikoittainen harjoittelu tuottaa tulosta – taidot kehittyvät viikko viikolta
  • tanssi ei ole enää pakkopullaa – tanssimme vaimoni kanssa viikonloppuna ”Hound dogia” kotona olkkarissa

Joka kerralla opetellaan joku uusi kuvio –  kädenalipyörähdys, kaksoiskädenalitus, kaulaliina, paikanvaihto,… Tahkosin pitkään samaa kuviota koko tanssin. Jos opetettiin kaulaliinaa, niin sitten tanssin pelkkää kaulaliinaa. Hammerlockin kanssa oli vaikeaa, mutta nyt sekin sujuu kuin tanssi.

Juuri koskaan paikalla ei ole tasamäärää naisia ja miehiä. Siksi vaihdamme tanssiparia jokaisen kierroksen jälkeen. Tunnin aikana ehtii tutustua erilaisiin ihmisiin ja erilaisiin tanssityyleihin. Tanssi on kovaa liikuntaa, mutta samalla myös yllättävän sosiaalinen tapahtuma.

Olen erityisen ylpeä siitä, että nyt osaan jo vaihdella jive-kuvioita kesken kappaleen. Huomaan, että nimenomaan tämä vaihtelu on se juttu! Sekä parinvaihto, että kuvioiden vaihto. Minä vien, ja kulloinenkin parini sopeutuu käyttämiini kuvioihin.

Töissä tätä kutsutaan tiimityöskentelyksi. Tiimien koostumus vaihtelee, ja käytettävät menetelmät vaihtelevat. Pitää pystyä mukautumaan uusiin tiimeihin, ja uskaltaa käyttää uusia menetelmiä. Aina ei riitä, että tanssii kaulaliinaa koko projektin ajan. Kokeile uusia juttuja, vaihtelu virkistää – en silti kannusta ketään parinvaihtoon 🙂

1 comment

Add yours
  1. 1
    Hannu Valjakka

    Hyvä Pasi !! Siitä se lähtee uusi harrastus. Tanssi on erittäin mukavaa ja hyvä kuntolaji. Pitää parisuhteenkin kunnossa ellei tule askelista tai viejästä kinaa 🙂

Comments are closed.