Fujitsu Forum tarjoaa turvasataman digitaalisessa muutosmyrskyssä

Fujitsu Forum tarjoaa turvasataman digitaalisessa muutosmyrskyssä


SatuPelttariFujitsu Forumin ovet ovat juuri avautuneet Münchenissä. Kaikkialle ulottuva digitaalinen transformaatio houkuttelee paikalle jälleen yli 12 000 osallistujaa. Teemana on ketterä yhteistyö digimaailmassa: Miten rakennetaan muutoksenkestäviä digiratkaisuja. Näkyvässä roolissa ovat myös Fujitsun jatkuvat investoinnit digitaalisiin teknologioihin kuten pilveen, IoTiin, tekoälyyn ja kyberturvaan.

Fujitsu Forum 2016 on Euroopan suurin yhden tietotekniikkatoimittajan teknologiatapahtuma. Tippaakaan en kehu, mutta esillä on ehkä markkinoiden monipuolisin teknologioiden ja ratkaisujen kirjo. Ihmiskeskeisillä digiratkaisuilla rakennetaan digitaalista tulevaisuutta, kiihdytetään innovointitoimintaa ja luodaan hyötyjä asiakkaille ja asiakkaiden asiakkaille niin vähittäiskauppaan, rahoitusalalle, logistiikkaan kuin terveydenhuoltoonkin. Tapahtumassa ovat esiintymässä Fujitsun asiakkaat kaikkialta maailmassa, espanjalaisesta CaixaBank-pankista suomalaiseen Stockmanniin.

Digitalisaation suurin työmaa on vielä edessä. Uusia työmaita syntyy, kun digitalisaatio etenee aina vaan vauhdikkaammin tulevina vuosina. Digitaalinen transformaatio muuttaa koko teollista maailmaa. Uudet digiteknologiat ja -palvelut kääntävät markkinoiden dynamiikan päälaelleen. Asiakas herää aivan uusiin haasteisiin, joihin tietotekniikkatoimittajan on pystyttävä vastaamaan.

Fujitsun väki uskoo vakaasti, että uudet palvelut perustuvat ensisijaisesti pilveen sekä hyödyntävät big dataa, mobiilipalveluja ja esineiden internetiä. Harva yritys tai organisaatio pystyy yksin trimmaamaan itsensä digikuntoon. Yksi näkökulma Fujitsu Forumin runsaaseen antiin onkin se, mitä fiksussa it-yhteistyössä saadaan yhdessä aikaan ̶ tai jopa: Miten asiakas voi hyötyä markkinoiden ristiaallokosta ja löytää uudestaan aidon kilpailuedun.

Joka vuosi Forumin yhteydessä julkistetaan uutisia. Tänä vuona puhutaan muun muassa näistä

  • Digitaalisesta murroksesta on tulossa uusi normaali. Yli tuhannen yritysjohtajan tuore digiselvitys vahvistaa jo uumoillun asian dramaattisesti. Yli puolet haastatelluista arvioi, että digimurros hävittää heidän nykymuotoiset organisaationsa vuoteen 2021 mennessä. Liiketoiminnan digitalisaatiosuunnnitelmat pitää tehdä nyt. Selvityksessä oli mukana myös suomalaisia. Tulokset julkaistaan tänään Fujitsu Forumissa ja niistä on tulossa pikapuoliin lisää tietoa.
  • Fujitsu Cloud Service K5 etenee. Se on avaintekijä Fujitsun pilvipalvelujen mahdollistajana ja digitaalisen transformaation ytimessä. Uuden pilvialustan ja -palvelujen avulla perinteiset it-järjestelmät voidaan integroida täysin pilvisovelluksiin. Myös korkeaa tietoturvaa tarvitsevat asiakkaat voivat nyt hankkia Fujitsusta huipputurvallisen pilvialustan.
  • Fujitsu käynnistää uuden kyberturvaliiketoiminnan kattavine palveluvalikoimineen Euroopassa, Lähi-idässä, Intiassa ja Afrikassa. Tämä auttaa yrityksiä vahvistamaan toipumiskykyään kyberhyökkäyksien sattuessa.
  • Tekoälypuolelta esillä on muun muassa San Carlosin Clinical Hospital Madridissa. Sinne rakennettu AI-ratkaisu on räätälöity vastaamaan Espanjan terveydenhuollon eritystarpeisiin.

Ellet ole Baijerissa, voit seurata Fujitsu Forumin tapahtumia kätevästi verkossa:

@Fujitsu_Global -tili Twitterissä seuraa tilaisuutta koko ajan 15. ̶ 16.11. Hashtag on #FujitsuForum
Fujitsu Blog – nostaa esiin Forumin puheenaiheita, uusia tuotteita ja parhaita keynote-puheita
Periscope – näet livenä, mitä paikalla tapahtuu
YouTube – julkaisemme kanavalla avainpuheenvuorot
#FujitsuForum #HumanCentricInnovation #DigitalTransformation #AI #K5 #CyberSecurity #Cloud #IoT