Digi fiksaa tuotantoketjun

Digi fiksaa tuotantoketjun


Ihmiskeskeisessä ja älykkäässä yhteiskunnassa teollinen arvoketju toimii saumattomasti: Se valmistaa, pakkaa ja toimittaa täsmällisen tarpeen mukaan, ympäristöä säästäen ja asiakkaan yksilölliset toiveet toteuttaen.

Teollisuustuotannossa on meneillään neljäs vallankumous. Se säilyttää ja ehkä jopa uudistaa eurooppalaisen ja suomalaisen teollisuuden kilpailukyvyn globaalissa maailmassa ja avaa myös täysin uusia mahdollisuuksia palveluliiketoiminnan merkittävälle kehittämiselle.

Uskon, että paras tapa mukautua kehitykseen on avoimin mielin tutkia ja kokeilla mitä tämän päivän teknologia mahdollistaa. Ja kun aidosti muututaan ja kehitytään, se myös johtaa uusiin mahdollisuuksiin tehdä asioita.

Teollista tuotantoa on myös tulevaisuudessa, mutta se saattaa näyttää varsin erilaiselta kuin nykytuotanto. Tulevaisuuden tehdas toimii ympäristöystävällisesti, energiatehokkaasti ja se hyödyntää raaka-aineet tarkasti. Osa tuotannosta tapahtuu täysin automaattisesti tarpeen mukaan muuntuvissa ”Lights Out” -tehtaissa tai kivijalkapajoissa. Niissä tehdään lähellä käyttökohdetta ainetta lisäävällä (tunnetaan myös 3d-tulostuksena) valmistusteknologialla mistä tahansa materiaalista tuotteita ja varaosia, jotka on suunniteltu muualla.

Tuotannon ja teollisuuden vallankumous on iso mahdollisuus, kun se ymmärretään uusien toimintamallien suunnitteluksi ja jalkauttamiseksi sekä toiminnallisen erinomaisuuden kehittämiseksi. Lähivuosina muutos tarkoittaa toimintamallien, tuotantolinjojen ja logistiikkaketjujen uudelleen ajattelua ja toteutusta. Aikanaan selviää, onko kehitysvauhti evolutiivinen vai revolutiivinen.

Tässä tullaan näkemään aivan uusia asioita. Kun on pakko muuttua, on hankittava välineet muutoksen toteutukseen, ja siinä kohdassa Fujitsu pystyy auttamaan.

Digitaalisen tehtaan tavoitetila on reaaliaikainen, älykäs ja kytketty tuotantolaitos jossa on modernin tekniikan avulla toteutettu optimoituja, arvoketjuun kytkeytyviä toimintoja.

Olemme valmistelleet Digital Factory -mallia käsittelevän webinaarisarjan, jossa avaamme esimerkiksi kuvantunnistuksen hyödyntämistä tuotteiden laadunvalvonnassa, käynnissäpidossa ja tuotekehityksessä. Kerromme myös, miten liiketoiminta- ja operationaalista tietoa voidaan hyödyntää tuotannon tehostamisessa, sekä kurkistamme digitaaliseen tehtaaseemme.

Tule kuulemaan Tekoälyllä tehoa tuotannon ja tuotteiden laadunvalvontaan -webinaaria torstaina 16.11. klo 8.30–9.15. Avaamme tarkemmin, miten uudet tekoälypohjaiset innovaatiot tehostavat laadunvalvontaa, tuotekehitystä ja kunnossapitoa.

Ilmoittaudu mukaan »