Lemmy-asennetta SAP-käyttöliittymään

Lemmy-asennetta SAP-käyttöliittymään


Melkein kaksi vuotta sitten suomalainen maitotuotteiden jalostaja ja markkinoija Valio teki yllättävän mainoksen. Yritys yhdisti oman ydintuotteensa ja legendaariseen rocktähteen Lemmy Kilmisteriin. Syrjäisellä huoltamolla kuvatussa klipissä Lemmy ilmestyy pihalle ja ilmoittaa ykskantaan, että ei juo, eikä ole koskaan juonut maitoa.

Tai tämähän oli alkuperäinen ajatus.

Valitettavasti Lemmy Kilmister menehtyi ennen kuin mainos julkistettiin. Valio muutti suunnitelmiaan ja muokkasi mainoksesta kauniin kunnianosoituksen legendalle. Video on kerännyt eri muodoissa jo toista miljoonaa katselukertaa sosiaalisessa mediassa

Otetaan siis vanha ja tunnettu tuote, brändi tai symboli ja yhdistetään se johonkin uuteen ja yllättävään.

Uudesta näkökulmasta syntyy mielleyhtymä tai suora linkki perinteiseen. Vanha idea ei häviä vaan voi hyvin, joko taustalla tai kaiken muun yläpuolella. Käyttäjä tuntee tekevänsä tuttua asiaa tutussa ympäristössä, mutta helpommin ja mukavammin. Ehkä jopa paremmin.

Joskus tämä tapahtuu vain mielikuvien tasolla, mutta tänä päivänä yhä useammin myös fyysisessä todellisuudessa. Jotkut asiat ovat vain niin isoja ja ajan myötä asemansa vakiinnuttaneita, että niitä ei vain voi muuttaa tai poistaa. Ainakaan kovinkaan helposti. Silloin on parempi etsiä siltoja ja käyttöliittymiä, joilla vanha ja uusi liittoutuvat. Tämähän ei tarkoita, että kaikki käyttäisivät uutta käyttöliittymää, mutta se ei olekaan tarkoitus. Tarkoitus on luoda kaikille sellainen pääsy järjestelmiin, joka on itselle luontevin. Jotkut hyödyntävät perinteistä käyttöliittymää ja jotkut taas aivan uutta.

Lemmyä kuunnellaan edelleen sekä levysoittimessa pyörähteleviltä vinyylilevyiltä että älypuhelimista. Musiikkikirjasto voi yhtä hyvin sijaita perinteisellä paikallaan olohuoneen kirjahyllyssä tai pilvessä. Myös Fujitsun toimittamaan SAP-järjestelmään pääsee jatkossakin sekä transaktiokoodien että modernin Fiori-käyttöliittymän kautta.

Luo sinäkin rohkeasti oma tapasi käyttää tietojärjestelmiä. Ole Fujitsuun yhteydessä, jos haluat luoda uutta ja modernia käyttöliittymää perinteiseen SAP-järjestelmään. Ja anna Lemmyn soida!