It-päättäjä, vaihda kakkospari värisuoraan

It-päättäjä, vaihda kakkospari värisuoraan


En ole itse kovinkaan kiinnostunut peleistä, mutta sen tiedän, että menestyäkseen niissä, on syytä valita pelistrategia ja seurata sen viitoittamaa polkua. Oikeassa elämässä pelin aloituspaikkaa tai lähtötilannetta voi harvemmin itse valita. Ne tulevat annettuna, kuten korttipeleissä kättä jaettaessa. Jos työssäsi vastaat yrityksesi it-infrasta ja sen kehittämisestä, tämä kuvaa todennäköisesti tilannettasi. Minkälaiset it-kortit sinulle on jaettu?

Onko käsissäsi kortit, jotka tuntuvat olevan kuin väärästä pakasta: sotkuinen oma konesali, joka on kuulemma itse itseään dokumentoiva, ja jonka todellisia kustannuksia ei kukaan edes uskalla arvioida? Oletko kasvuyrityksessä, ja käsissäsi ovat kaikki valttikortit ja täysi vapaus liikkua, mutta valinnanvapaus hirvittää? Oletko ulkoistanut kaiken, ja muutamalla jäljellä olevalla kuningasperheen kortilla pitäisi pysyä pelissä mukana?

Pilvitransformaatiossa ei ole yhtä polkua, joka sopisi kaikille. Vuosien varrella, olen törmännyt lähes yhtä moneen polkuun kuin asiakkaaseen. Koko EMEIA-alueen kattavassa roolissani olen myös tajunnut, että suositut polut vaihtelevat maittain. En väitä, että jokainen asiakas olisi ainutlaatuinen lumihiutale, mutta erilaisia polkuja on monia.

Yksi poluista, jota voi jo pitää valtatienä, on se, jossa yritys päättää luopua omasta konesalista kokonaan, ja siirtää kaiken infrastruktuurinsa pilveen. Tästäkin polusta on useita variaatioita: siirretään kaikki sellaisenaan, tehdään pilven mahdollistamaa optimointia ja järjestelmien konsolidointia, koodataan sovellukset uudestaan pilvi-natiiveja palveluita hyödyntäen. Usein näitä kaikkia tehdään rinnakkain nyky-ympäristön analyysin pohjalta, yhden ison transformaatioprojektin aikana.

Tällaisia projekteja olemme tottuneet tekemään asiakkaille maissa, joissa ei ole Suomen kaltaista it-ulkoistuksen palvelumallia. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa omat salit ja palvelut ovat olleet valtavirtaa tähän asti, ja nyt pilveen siirrytään ryminällä. Olemme tehneet Euroopan suurimpia transformaatioprojekteja asiakkaille kuten Brittish American Tobacco, UK Post Office ja Bridgestone. Tämän polun hyödyt ovat selkeät, koska modernisaatioaskel on niin suuri.

Pilvipolkuja on useita, kuten nämä esimerkit osoittavat. Ne kertovat osansa tarinasta, jonka vuoksi konsultointiyritys Gartner on nimennyt Fujitsun konesaliulkoistusten ja Hybrid IT:n hallinnointipalveluiden tarjoajien markkinajohtajaksi Euroopassa. Menestyksen taustalla on Hybrid IT -transformaatiopalvelumme, jonka 7×7-malli yhdistää seitsemän muutosaskelta ja asiantuntijoidemme huippuosaamisen it:n seitsemältä osa-alueelta.

Jos seitsemän askeleen transformaatiopolku kuulostaa äkkiseltään liian pitkältä tai työläältä, kannattaa aluksi ottaa kaksi. Näiden kahden askeleen aikana asiantuntijamme kartoittavat yrityksesi nykytilanteen ja saat näkemyksen siitä, mitä yrityksesi toimintoja kannattaa siirtää mihinkin pilvipalveluun.

Järjestimme helmikuussa 2019 webinaarin, jossa pureuduimme Hybrid IT -transformaation mahdollisuuksiin. Katso tallenne ja tiedät, miten pilvitransformaatio laskee pelin vaikeustasoa ja jakaa käteesi kakkosparin tilalle värisuoran?