Vanhassa vara parempi, mutta pojasta polvi paranee

Vanhassa vara parempi, mutta pojasta polvi paranee


Sananlaskut ovat kuvaannollisia, lyhyitä elämänohjeita, jotka usein korostavat hyveitä ja hyvää käytäntöä. Niiden viisaudet perustuvat maalaisjärkeen, hyviksi koettuihin tapoihin tai vanhaan kansantarinaan. Jotkut sananlaskut ovat enemmänkin mietelauseita tai aforismeja, mutta niistäkin kuultaa läpi käytännön kokemus.

Vanhoja sananlaskuja näkee joskus päivitettävän nykypäivään, mutta niiden takana on pitkälti sama käyttötapaus: ”Kun tekee asian näin -> lopputulema on tämä.

Miten tämä liittyy tämän hetken isoihin hashtageihin, joihin Fujitsu helposti yhdistetään: pilvimaailmaan, tekoälyyn ja tietoturvaan?

Fujitsu teki yhteistyösopimuksen kokkolalaisen Centria Ammattikorkeakoulun kanssa viime vuoden alussa. Sopimuksen pohjalta teemme opiskelijoiden kanssa yhteisiä hankkeita, tarjoamme opinnäytetyöaiheita ja tutorointia sekä pidämme luentoja ja yhteisiä teemapäiviä. Nostamme myös ”oikeasta maailmasta” esiin aiheita, joita kannattaisi hyödyntää kurssien sisältöä suunnitellessa.

Meillä on ollut käynnissä EMEIA-alueen laajuinen Graduate Program jo muutaman vuoden ajan. Viime haussa saimme eri rooleihin Suomeen kahdeksan innokasta junioria, ja nyt käynnissä olevalla haulla saamme 18 lisää.

Osallistuin viime viikolla SAPin Next-Gen-ohjelman kick-off-tilaisuuteen. Next-Gen-ohjelma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden verkostoitua ”alan tekijöiden” kanssa sekä ennen kaikkea oppia uusia ratkaisuja ja työkaluja harjoitustöiden ja työpajojen kautta. Olemme tässä mukana kumppanin roolissa.
Eli…sananlaskuja, nuoria innokkaita ihmisiä, kokeneita mentoreita, uutta teknologiaa ja joskus hieman old school -asennetta. Poimin alle muutamia sananlaskuja, jotka mielestäni sopivat hyvin ohjaamaan yllä mainittuja aktiviteetteja: ”Minkä ilotta oppii, sen surutta unohtaa

Kun itse aloitin työurani, tekeminen oli joskus melko tylsää. Hauskaakin toki oli, kiitos hauskojen kollegoiden, mutta systemaattinen tapa tehdä työstä mielekästä puuttui. Tulokset olivat tärkeitä, ei niinkään se, että ihmiset viihtyivät työssään. Sukupolvi, joka aloittaa työuransa nyt, odottaa enemmän. Tekemisen pitää olla sosiaalista, työtapojen selkeitä ja johdonmukaisia, sekä työkalujen helppoja omaksua…mutta samaan aikaan työltä odotetaan haastavuutta, muunneltavuutta (urapolku) ja palkitsevuutta. Vaikka tulevaisuudessa työuraan sisältyvät tehtävät saattavatkin vaihdella perusteellisesti, meidän tehtävämme on tarjota kannustava ja positiivinen ympäristö työuraansa aloittaville nuorille.

”Mitä isot edellä, sitä pienet perässä”

Vaikka tänä päivänä ei työpaikalla ikähierarkia korostukaan kuten ennen, ja roolimalleja haetaan monelta suunnalta, tämä on edelleen viisas neuvo. Niin hyvässä kuin pahassa. Urheilussa usein opetetaan teoreettinen suoritus, jonka jälkeen se demonstroidaan mallisuorituksella, ja sitten harjoitellaan itse.

Ensimmäistä kertaa asiakkaalle lähtevä juniorikonsultti odottaa mallisuoritusta vanhemmalta konsultilta, jotta hän sitten seuraavalla kerralla osaa itse. Hyvä hetki seniorille hieman kalibroida myös itseään, ja miettiä onko vuosien varrella tarttunut tapoja, joita olisi aika päivittää.

”Ei oo kukkaan seppä syntyissään” ja ” Kokemus on paras koulu”

Nämä kaksi sananlaskua kuvaavat hyvin asennetta, jota itsekin yritämme tuoda vahvasti esiin omassa tekemisessämme asiakkaiden kanssa yleisemmin: ei voida olettaa, että osaat heti kaiken, ja uusista asioista oppii parhaiten tekemällä. Tämä pätee meihin kaikkiin, niin odotuksiin itsestämme kuin myös odotuksiin muista.

Itse olen päässyt yllä mainittujen tekemisten kautta luennoimaan opiskelijoille, tekemään heidän kanssa demoratkaisuja, valvomaan lopputöitä, ideoimaan projekteja… tarjoamaan neuvoja urasta, opintojen suunnasta ja jopa yleisesti elämästä. Mielestäni näiden aihioiden ympärillä puuhaaminen on mahtava mahdollisuus tuoda uusia ideoita, avoimuutta ja innostuneisuutta yritykseen, jonka henkilöstön keski-ikä oli vuoden 2016 lopulla 45,5 vuotta.