Fujitsu Forum 2019: Ettei luottamus jäisi pelkäksi puheeksi

Fujitsu Forum 2019: Ettei luottamus jäisi pelkäksi puheeksi


Fujitsun Euroopan-tapahtumista suurin, yli 10 000 kävijän Fujitsu Forum käynnistyy tänään tiistaina 5.11. mediapäivällä ja jatkuu torstaihin 7.11. asti Baijerin pääkaupungissa Münchenissä. Tapahtuman aiheena on digitaalinen muutosmatka, jonka etappeja selätetään ekosysteemeissä rakennettavien innovaatioiden avulla.

Keskellä epävarmuuden aikaa kaikki yritykset etsivät ja osin arpovatkin luotettavia reittejä eteenpäin. Luottamuspalan takia jo nyt alihyödynnetään monia lupaaviakin teknologioita. Tekniikkaan ei luoteta, koska elämäkin on käynyt epävarmaksi. Fujitsun tapahtuma kokoaa yhteen paikkaan kymmeniä ihmiskeskeisiä innovaatioita, joiden avulla on mahdollista rakentaa luotettavampaa tulevaisuutta – ja auttaa sekä omaa henkilöstöä että asiakkaita eteenpäin muutoksissa.

Tämän vuoden seminaariohjelmassa teollisuuden asiantuntijat ja vierailevat puhujat pohtivat luottamuksen kriittistä merkitystä uusien liiketoimintamallien rakentamisessa. He myös ehdottavat eri strategioita, jotta uudet ja syntyvät tekniikat opittaisiin ottamaan käyttöön aiempaa vastuullisimmalla ja eettisimmällä tavalla.

Ihmisten keskinäisen luottamuksen lisääminen on keskeinen teema tämän vuoden tapahtumassa. Aiheet vaihtelevat kevytyrittäjyyttä ja mikroyrityksiä suosivasta gig-taloudesta ja robottiprosessien automatisoinnista (RPA) hyvinvointiin ja kimmoisan organisaation suunnitteluun.

Fujitsu-laboratorioiden asiantuntijat tuovat Münchenissä esiin näkökulmia luottamuksen lisäämiseen. Aiheena ovat muun muassa Fujitsun edistykselliset tekoälyhankkeet, jotka perustuvat luotettaviin tekniikoihin, jotka ovat eettisiä, ja jotka avaavat päätöksentekoprosessin.

Fujitsun Euroopan-teknologiajohtaja, tohtori Joseph Reger puhuu muun muassa luottamuksen teknologisista juurista.

”Ihmiset ovat entistä enemmän huolissaan siitä, millaisiin yritysten ja yhteiskunnan prosesseihin he vähitellen joutuvat sitoutumaan. Avoimuuden ja luottamuksen vaatimus on entistä voimakkaampi ja se koskee kaikkia toimijoita, niin yrityksiä kuin organisaatioitakin. Fujitsun toiminnan ytimessä on ihmiskeskeinen visio, joka vastaa näihin huolenaiheisiin. Meillä on myös näyttöä siitä, miten luottamus teknologiaan voi kasvaa, kun uusia ratkaisuja kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa. On tärkeää huolehtia uusien ratkaisujen turvallisuudesta, läpinäkyvyydestä, tehokkuudesta, jäljitettävyydestä ja vastuullisuudesta. Meille on tärkeää, että nämä kaikki oikeasti otetaan huomioon nykymaailmassa.”

Tekoälyä hyödyntävät tai kvanttitekniikan inspiroimat ratkaisut mullistavat jo kaikkia tärkeimpiä teollisuudenaloja tuotannosta ja vähittäiskaupasta julkisiin palveluihin. Samalla ne avaavat organisaatioille merkittäviä uusia mahdollisuuksia toiminnan tehostamiseen ja asiakaskokemuksen parantamiseen. Forum-kävijät voivat myös itse kokeilla yhteistä innovointimenetelmää Human Centric Experience Design -työpajan miniversiossa.

Demokeskus esittelee tällä kertaa Fujitsun tuoreimmat innovaatiot työpaikalla, verkkoturvallisuudessa ja monipilvien hallinnassa. Lisäksi kävijät voivat itse kokeilla uusimpia laitteita sekä perehtyä monimutkaisten hybridi-infrastruktuurien hallintaan.

Yli 60 vuorovaikutteista breakout-esitystä keskittyvät eri teollisuudenalojen haasteisiin avaamalla yleisölle uusia, käytännön sovelluksiin perustuvia lähestymistapoja. Yli 80 maan yritys- ja tietohallintojohtajat sekä yli sata toimittajaa eurooppalaisesta mediasta kokoontuu Müncheniin elämysten ja oivallusten pariin.

Tapahtuman hashtag on #FujitsuForum. Näkemiin, kuulemiin ja viserryksiin!

Pysy mukana Forum-virrassa: