Tietohallintojohtaja, sinä olet tähti

Tietohallintojohtaja, sinä olet tähti


Hyvä tietohallintojohtaja; mietitkö sinäkin, miten bisnesjohdon saisi ymmärtämään paremmin teknologian ja digitaalisten palveluiden tuomat mahdollisuudet? Eikö teilläkään liiketoimintajohto vieläkään tunnista tietohallintoa tärkeäksi kumppanikseen? Sinä tiedät, että tämä on merkittävä este yrityksen kehittymiselle.

Ilman liiketoimintalähtöistä kehittämistä on riskinä, että päädytte rakentamaan joustamattomat palvelut, jotka heikentävät ja jopa rajoittavat yrityksenne kasvumahdollisuuksia. Jos taas tietohallintoa arvostetaan ja kuunnellaan tasavertaisena kumppanina organisaation sisällä, se voi aidosti tukea yrityksen kasvua teknologian ja digitaalisten palveluiden voimin.

It-johdon ongelma on se, että tiedossa on tasan tarkkaan nykyhetken kustannukset, mutta tulevat kustannukset eivät ole tiedossa, eikä etenkään tärkein, eli liiketoimintahyödyt.

Tässä sinulle kolme vinkkiä joilla teet tietohallinnosta tähden:

 1. Uudistuminen onnistuu omaksumalla XLA-mittarit
  Älä huijaa itseäsi sillä, että sinulla on selkeä kuva niistä hyödyistä, joita nykyiset tietohallinnon tuottamat palvelut tuovat koko organisaatiolle. Aito jalkautuminen organisaatioon toimii. Markkinoilla on myös tarjolla teknologiaa, joka auttaa ymmärtämään kokonaiskuvaa paremmin.
  .
 2. Taktinen roadmap tekee haaveista totta
  Luo visio siitä, mitä haluatte olla tulevaisuudessa ja taktinen roadmap, miten saavutatte tavoitteet. Älä kuitenkaan päätä etukäteen missä järjestyksessä teette muutoksen, anna muun organisaation tehdä päätös teidän puolestanne. Samalla myös sitoutat koko organisaation tuleviin muutoksiin ja annat henkilöstölle tiedon millaisia digitaitoja tulevaisuudessa tarvitaan.
  .
 3. Esitä tulevaisuus bisnesjohdolle liiketoimintahyötyjen avulla
  Nyt on oikea aika esittää ratkaisut ja palvelut, jotka tukevat tulevaisuuden toimintamalleja: Asiakaskohtaamista, tiimi- ja projektityötä, sekä miten, missä ja milloin työtä tehdään.

Tietohallinnolla on nyt ennennäkemätön mahdollisuus siirtyä tukiorganisaation roolista uusien liiketoimintamallien mahdollistajaksi. Ota bisnes- ja -henkilöstöjohtaja mukaan, yhdistäkää osaamisenne ja varmistakaa että saatte täyden hyödyn teknologiasta ja palveluista.
Seuraavassa blogissani kerron vinkkejä henkilöstöjohtajalle, kuinka hän voi tukea koko organisaation kehittämistä.

Hyvä tietohallintojohtaja; oletko sinä miettimässä suunnan muutosta? Ota yhteyttä!

@Joonas Pakkanen, Business developer