Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Tietosuojaseloste


Fujitsu ja tietosuoja

Fujitsu Limited Japanissa ja sen tytäryhtiöt eri puolilla maailmaa (”Fujitsu”) ovat sitoutuneet suojelemaan ja kunnioittamaan yksityisyyttäsi.

Käsittelemme tietosuojakäytäntömme mukaan sinulta mahdollisesti keräämiämme henkilötietoja, kun käyt nettisivuillamme tai toimitiloissamme. Sovellamme sitä myös, jos olet jonkin asiakkaamme tai potentiaalisen asiakkaamme, toimittajamme, potentiaalisen toimittajamme tai muun kumppanimme yhteyshenkilönä, tai muissa yhteyksissä, joissa ilmoitamme, että tämä käytäntö pätee.

Tietosuojakäytännössä kerromme myös, kuinka suojaamme yksityisyyttäsi ja oikeuksiasi, kun käytämme henkilötietojasi.
Fujitsulla voi olla tietosuojakäytäntö tai -lauseke, joka liittyy paikallisiin lakeihin, tuotteisiin tai palveluihin. Näissä tapauksissa kyseinen käytäntö tai lauseke ohittaa tai korvaa tämän tietosuojakäytännön.

Mitä henkilötietoja keräämme sinusta?

Saatamme kerätä ja käsitellä seuraavia henkilötietojasi:
  • Itse antamasi henkilötiedot ovat tietoja, joita annat meille täyttämällä lomakkeita nettisivuillamme tai muilla lomakkeilla, antamalla meille käyntikorttisi tai vastaavan tai olet meihin yhteydessä puhelimitse, postitse, sähköpostitse tai muilla tavoin. Henkilötietoja voivat olla esimerkiksi nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, tiedot liikesuhteesta Fujitsuun sekä tiedot ammatillisesta roolista, taustasta ja kiinnostuksen kohteista.
  • Henkilötiedot, joita nettisivumme ja muut järjestelmät keräävät sinusta:
    • Jos vierailet nettisivuillamme, ne keräävät automaattisesti sinusta ja vierailustasi tiettyjä tietoja, kuten ip-osoitteen, jolla laitteesi oli kytkeytynyt internetiin sekä joitakin muita tietoja, kuten sivut, joilla vierailit. Näin valvomme nettisivujemme toimintaa ja parannamme vierailijoiden käyttäjäkokemusta. Nettisivumme saattavat myös ladata laitteeseesi ”evästeitä”. Niistä on lisää tietoa evästekäytäntö-kohdassa. Evästeasetuksiasi muuttamalla voit itse vaikuttaa tapaan, jolla käytämme evästeitä.
    • Jos olet vuorovaikutuksessa kanssamme sosiaalisen median kautta, meillä voi olla pääsy tiettyihin tietoihin, esimerkiksi oletko ollut yhteydessä meihin useampien some-kanavien kautta. Näemme jonkin verran vaivaa, jotta voimme varmistaa, että sosiaalisen median yrityksillä on lupasi antaa meidän nähdä tiettyjä tietoja sinusta. Emme ole kuitenkaan vastuussa siitä, millä tavoilla sosiaalisen median palvelutoimittajat käsittelevät mahdollisesti keräämiään henkilötietojasi, sillä se on kyseisten yritysten vastuulla. Nettisivumme voivat esimerkiksi käyttää lisäosia sosiaalisen median tarjoajilta, kuten Twitter, Facebook, LinkedIn, ja Google+. Jos käytät jotain näistä lisäosista, ne voivat muodostaa suoran yhteyden selaimesi ja kyseisten sosiaalisen median palvelujen välille. Koska tämä tietoliikenne tapahtuu suoraan selaimesi ja kyseisen palvelun välillä, Fujitsu ei voi nähdä tai hallita mitään lähetettyä tietoa tai tietää siitä eikä sen käytöstä kyseisissä sosiaalisen median palveluissa. Jos käytät jotain sosiaalisen median palvelua ja julkaiset siellä sisältöä, tämä tietosuojakäytäntö ei päde siihen. Kaiken tällaisen sisällön kohdalla pätevät kyseisten sosiaalisen median toimijoiden käyttöehdot ja tietosuojakäytännöt. Suosittelemme, että tutustut sosiaalisen median palvelutarjoajien tietosuojakäytäntöihin ja ehtoihin, jotta ymmärrät kuinka ne käsittelevät henkilötietojasi.
    • Nettisivumme voivat sisältää linkkejä Fujitsuun sidoksissa olevien kolmansien osapuolten sivustoille. Jos linkkejä klikkaamalla vierailet kolmansien osapuolten sivustoilla, emme vastaa siitä, millä tavoin nämä kolmannet osapuolet käsittelevät keräämiään henkilötietojasi.
    • Voimme tehdä verkkopohjaisia alustoja kumppaneitamme ja toimittajiamme varten, ja nämä alustat voivat kerätä henkilötietojasi, kun käytät niitä. Tämä tietosuojakäytäntö pätee sellaiseen henkilötietoon, joka kerätään kyseisten alustojen rekisteröintiprosessissa ja/tai niitä käytettäessä.
    • Jos käyt sähköpostikirjeenvaihtoa, puhelinkeskusteluja tai muutoin viestit sähköisesti työntekijöidemme tai muun henkilöstömme kanssa, tietotekniset järjestelmämme voivat tallentaa tietoja noista keskusteluista, joskus myös niiden sisältöä.
    • Joissakin tiloissamme voi olla valvontakamerajärjestelmä tai muita turva- tai pääsynhallintajärjestelmiä, jotka voivat turvallisuustarkoituksissa tallentaa kuvaa ja ääntä sinusta tai joitakin tietoja käynnistäsi, kun vierailet toimitiloissamme.
  • Lisätietoa: Voimme kerätä tietoja myös muista lähteistä. Esimerkiksi:
    • Jos olemme liikesuhteessa edustamasi organisaation kanssa, kollegasi tai muut liikekontaktisi voivat antaa meille sinusta tietoja, kuten yhteystietosi tai tietoja roolistasi kyseisessä liikesuhteessa.
    • Joskus keräämme tietoja kolmansina osapuolina toimivilta tietojen toimittajilta tai julkisesti saatavilla olevista lähteistä rahanpesun estämis- ja vienninvalvontatarkoituksissa sekä luottoluokitusta varten tehtävien taustatarkistusten vuoksi ja suojellaksemme yritystämme sekä noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme.

Miten käytämme henkilötietojasi?

Saatamme kerätä, tallentaa ja käyttää henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten:
  • jotta voimme hoitaa, hallinnoida, kehittää ja mainostaa yritystämme (mukaan lukien tuotteitamme ja palvelujamme) ja erityisesti suhdettamme edustamaasi organisaatioon (jos sellainen on) ja siihen liittyviä tapahtumia, mukaan lukien esimerkiksi:
    • markkinointitarkoitukset (kun olemme joko ennalta pyytäneet suostumuksen ja/tai meillä on oikeutettu intressi lähettää sinulle viestejä, joiden uskomme olevan sinulle kiinnostavia ja hyödyksi)
    • takuuprosessit
    • tuotteiden vaatimustenmukaisuusprosessit
    • kirjanpidolliset, laskutus-/maksutarkoitukset (mukaan lukien rahoitusratkaisujen tarjoaminen asiakkaille yhdessä rahoituskumppaneidemme kanssa)
    jotta voimme pyörittää hallinnoida ja kehittää nettisivujamme ja toimitilojamme sekä muita toimintatapojamme
  • jotta voimme tarjota sinulle verkkokauppojemme palveluja kunkin verkkokaupan ehtojen mukaan
  • jotta voimme tarjota sinulle mahdollisesti pyytämiäsi palveluita tai tietoa
  • jotta voimme pitää sinut ajan tasalla sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista
  • jotta voisit osallistua verkkoarviointeihimme ja -kyselyihimme
  • jotta voimme hallinnoida ja ylläpitää suhteita sijoittajiin
  • rekrytointitoimenpiteitä varten
  • jotta voimme suojella yritystämme petoksilta, rahanpesulta, luottamuksen rikkomiselta, tekijänoikeuksien alaisten materiaalien varkauksilta sekä muilta talous- tai yritysrikoksilta
  • jotta voimme noudattaa lakisääteisiä velvoitteitamme sekä nostaa ja puolustaa oikeusvaateita ja laillisia oikeuksiamme
  • jos käyttötarkoitus liittyy suoranaisesti sinulle aiemmin tiettäväksi tehtyyn tarkoitukseen.

Saatamme ajoittain tarkistaa järjestelmissämme olevat tietosi – mukaan lukien sähköposteihisi ja muihin viesteihisi liittyvät sisällöt ja muut tiedot – säännöstenmukaisuus- ja liiketoiminnan suojelemistarkoituksissa, kuten aiemmin mainittiin. Näihin tarkoituksiin saattaa kuulua tietojen tarkistus johonkin oikeudenkäyntiin liittyvään tietojen paljastukseen ja/tai sisäisiin tai ulkoisiin säännösten mukaisiin tai rikostutkimuksiin. Tiedot tarkistetaan lain sallimissa rajoissa kohtuullisella ja mittasuhteiltaan oikealla tavalla, ja ne hyväksytetään asianmukaisella johtotasolla. Niihin voi myös liittyä tietojesi paljastaminen valtion virastoille ja oikeudenkäynnin osapuolille, kuten jäljempänä kerrotaan. Sähköpostejasi ja muita viestejäsi saattavat toisinaan nähdä tavallisissa liiketoiminnan hallintatarkoituksissa muutkin kuin se henkilökuntamme jäsen, jonka kanssa ne vaihdettiin (esimerkiksi, jos henkilökunnan jäsen on poissa tai ei enää työskentele Fujitsussa).

Käsittelemme henkilötietojasi vain, kun se on välttämätöntä niin, että edellä mainitut tarkoitukset toteutuvat ja kun niiden käsittelyyn on lailliset perusteet. Silloin kun laillinen peruste tietojen käsittelylle on se, että tietojen käsittely on välttämätöntä oikeutettujen intressien toteuttamiseksi, käsittelemme henkilötietojasi vain siinä tapauksessa, että olemme todenneet, että tietojen käsittely ei vaaranna sinua tai yksityisyyttäsi niin, että se kumoaisi oikeutetun intressimme. Poikkeusolosuhteissa saatamme joutua lain niin vaatiessa paljastamaan tai muutoin käsittelemään henkilötietojasi.

Henkilötietojesi paljastaminen ja ulkomaille siirtäminen

Saatamme paljastaa henkilötietojasi, kun se on tarpeellista yllä mainittuja tarkoituksia varten
  • muille Fujitsu-konsernin yrityksille
  • kollegoillesi edustamassasi organisaatiossa
  • palvelutoimittajille, jotka ylläpitävät verkkopalveluitamme tai muita tietoteknisiä järjestelmiämme tai jotka muutoin säilyttävät tai käsittelevät tietojasi meidän puolestamme lain vaatimien salassapito- ja tietoturvaehtojen mukaisesti
  • liikekumppaneille, jakelukanavakumppaneille, palvelukumppaneille, toimittajille ja alihankkijoille heidän kanssaan tai sinun kanssasi solmimiemme sopimusten täytäntöönpanemiseksi
  • henkilölle, joka ostaa liiketoimintamme ja omaisuuttamme tai oleellisia osia niistä
  • poikkeusolosuhteissa
    • toimivaltaisille sääntely-, syyttäjä- ja muille valtion virastoille missä maassa tai millä alueella tahansa
    • jos laki niin määrää
Näissä tapauksissa henkilötietojesi paljastamiseen voi liittyä myös niiden siirto ulkomaille. Jos olet tekemisissä kanssamme Euroopan talousalueen sisällä, kannattaa muistaa, että tietojasi saatetaan silti siirtää Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin, joissa Euroopan komission määritelmän mukaan ei ole riittävää tietosuojatasoa. Tapauksissa, joissa siirrämme henkilötietojasi Fujitsu-konsernin muille yrityksille tai palvelutuottajillemme, varmistamme, että sopimuksiamme heidän kanssaan ohjaavat asiaankuuluvat oikeudelliset mekanismit ja turvatoimet, mukaan lukien tiedon siirtämiseen liittyvät sopimukset, joiden tehtävänä on varmistaa, että henkilötietosi on suojattu Euroopan komission määräämien ehtojen mukaisesti.

Miten kauan säilytämme henkilötietojasi?

Hävitämme henkilötietosi, kun meillä ei ole niille enää käyttöä, esimerkiksi kun:

i. henkilötietojasi ei ole enää välttämätöntä säilyttää sitä tarkoitusta varten, jonka vuoksi keräsimme ne
ii. hallussamme olevat henkilötietosi ovat todennäköisesti virheellisiä tai
iii. tietyissä tapauksissa, kun olet ilmoittanut meille, ettet enää hyväksy henkilötietojesi käsittelemistä.

Kuitenkin joskus:

a. on lakisääteisiä tai viranomaisvaatimuksia, jotka voivat edellyttää meitä säilyttämään henkilötietojasi tietyn ajan, ja sellaisissa tapauksissa säilytämme henkilötietosi vaaditun ajan
b. meidän on mahdollisesti säilytettävä henkilötietojasi kauemmin tuotevastuutarkoituksissa tai liittyen oikeusriitoihin. Näissä tapauksissa säilytämme tietoja kauemmin kuin tarve vaatii.

Ota huomioon, että saatamme säilyttää joitakin tietojasi, vaikka tiedämme, että olet lähtenyt edustamastasi organisaatiosta.  Toimimme näin, jotta voimme olla yhteydessä kanssasi, kun edustat jotain toista organisaatiota.

Mitkä ovat oikeutesi?

Sinulla on seuraavat oikeudet (sovellettavien paikallisten lakien puitteissa) hallussamme oleviin henkilötietoihisi:
  • nähdä henkilötietosi tai niihin liittyvää tietoa asiaankuuluvan tietosuojalain nojalla
  • vaatia virheellisten henkilötietojen korjaamista tai poistamista
  • vastustaa henkilötietojesi käyttöä suoramarkkinointitarkoituksiin, ja sinulla saattaa joissakin olosuhteissa olla oikeus vastustaa joidenkin tai kaikkien henkilötietojesi käsittelemistä (ja vaatia niitä poistettavaksi)
  • vaatia meitä joissakin olosuhteissa poistamaan henkilötietosi
  • vaatia meitä joissakin olosuhteissa rajoittamaan tai estämään henkilötietojesi käsittely (jos käsittely on estetty, voimme silti säilyttää henkilötietojasi mutta emme käyttää niitä)
  • saada meiltä joissakin olosuhteissa henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytössä olevassa ja koneluettavassa muodossa. Lisäksi sinulla voi olla oikeus vaatia meitä välittämään henkilötietosi suoraan jollekulle toiselle henkilölle (esimerkiksi uudelle toimittajalle), jos se on teknisesti mahdollista
  • kun käsitelemme henkilötietojasi, voit antamasi suostumuksen mukaisesti perua suostumuksesi milloin tahansa.

Voit saada lisätietoa ja neuvoja oikeuksistasi maasi tietosuojavaltuutetulta.

Mikäli haluat käyttää jotain näistä oikeuksista (sovellettavien paikallisten lakien puitteissa), tai jos haluat valittaa jostain henkilötietojesi käsittelyyn liittyvästä asiasta, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä alla kuvatulla tavalla. Voit tehdä valituksen henkilötietojesi käsittelystä myös maasi tietosuojaa säätelevälle elimelle.

Arkaluontoinen tieto

Pyydämme, että et lähetä meille tai jaa kanssamme mitään arkaluontoisia henkilökohtaisia tietojasi (esimerkiksi rotuun tai etniseen alkuperään, poliittisiin mielipiteisiin, uskontoon tai muihin uskomuksiin, terveyteen tai biometriseen tietoon, rikolliseen taustaan tai ammattiyhdistysjäsenyyteen liittyen).

Lapsia koskevat henkilötiedot

Fujitsu kunnioittaa lasten yksityisyyttä eikä tieten tahtoen kerää, käytä tai paljasta alle 16-vuotiaiden lasten henkilötietoja ilman vanhemman tai huoltajan todistettavaa suostumusta.
Mikäli Fujitsun tietoon tulee, että meille on lähetetty tai me olemme keränneet henkilötietoja lapsista ilman etukäteen saatua todistettavaa vanhemman tai huoltajan suostumusta, Fujitsu poistaa tiedot viivyttelemättä.Jos vanhempi tai huoltaja tahtoo ilmaista huolensa henkilötiedoista, jotka koskevat lasta, voit ottaa meihin yhteyttä alempana mainitulla tavalla.

Automaattinen päätöksenteko

Saatamme käyttää teknologiaa, joka seuraa, miten käytät nettisivujamme ja miten olet kanssamme yhteydessä. Teknologia auttaa meitä profiloimaan sinut kiinnostustesi ja tietopyyntöjesi perusteella. Jos teemme näin, saat todennäköisemmin aiemman sivustokäyttäytymisesi perusteella määriteltyjä ja kiinnostuksesi mukaan räätälöityjä tarjouksia ja tietoja.

Jos käytämme tiettyyn palveluun tai tuotteeseen liittyvää automaattista päätöksentekoa, ja se aiheuttaa rekisteröidyille ihmisille oikeusvaikutuksia tai muutoin vaikuttaa heihin merkittävästi, toimitamme sovellettavan lain vaatimat, kyseistä automaattista päätöksentekoa koskevat tiedot.

Saatamme käyttää automaattista päätöksentekoa vertaillaksemme toimitustietoja ja henkilötietoja Euroopan unionin, Yhdysvaltojen, Japanin ja kaikkien muiden vientimaiden vientivalvonnan seuraamusluetteloihin. Näiden valvontatoimien tuloksista riippuen Fujitsulla on vientivalvontasäännösten nojalla velvollisuus tehdä asiaankuuluvia toimenpiteitä. Nämä säännökset ovat Euroopan unionin, Yhdysvaltojen, Japanin ja kaikkien niiden maiden säätämiä, joista vientiä tehdään.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on jokin kysymys, kommentti tai pyyntö, joka liittyy tietosuojalausekkeeseen tai siihen, miten käsittelemme henkilötietoja, ole hyvä ja ota yhteyttä.
Jos haluat ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme, ole hyvä ja klikkaa tästä.
Tähän käytäntöön liittyvät muutokset
Tietosuojakäytäntö on voimassa siitä lähtien, kun se julkaistaan Fujitsun nettisivuilla, jolloin kaikki aiemmat tämän tietosuojakäytännön versiot mitätöityvät. Mahdollisista tähän tietosuojakäytäntöön tehtävistä muutoksista ilmoitetaan jatkossa nettisivuillamme, ja ne saa myös ottamalla yhteyttä. Käy säännöllisesti tarkistamassa mahdolliset muutokset.
Säilytämme nettisivuillamme myös aiemmat versiot tästä tietosuojakäytännöstä päiväyksineen ja versionumeroineen.

Markkinointirekisterin rekisterinpitäjä / henkilötietojen käsittelijä

Nimi: Fujitsu Finland Oy
Y-tunnus: 0815044-1
Osoite: Valimotie 16, 00380 HELSINKI
Puhelin: +358 29 302 302
Sähköposti: info (at) fi.fujitsu.comYhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
Nimi: Arja Puro
Yhteystiedot: Fujitsu Finland Oy, PL 100, 00012 Fujitsu
arja.puro (at) fi.fujitsu.com, p. +358 29 3021 713

Päivitetty viimeksi 21.5.2018

——————————-

Blogisivusto: www.blogi.fujitsu.fi

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Yhteydenottolomakkeet

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Kenelle jaamme tietosi

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.